Dé fietsenspeciaalzaak van Babberich en omgevinginfo@delorijntweewielers.nl
0316 242 836
 

Ma Gesloten
Di 09:00 - 18:00
Woe 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vrij 09:00 - 20:00
Za 09:00 - 16:00
Zo Gesloten

 

 


Fiets verzekeren?

fietsbanner

7 tips voor het optimaal onderhouden van je fiets


Een nieuwe fiets kopen doe je niet elke dag. Daarom is het belangrijk om je fiets in tiptop conditie te houden. Of het nu gaat om een stadfiets, mountainbike, racefiets of e-bike, dankzij deze 7 tips voor optimaal onderhoud kun je de levensduur van je fiets verlengen en blijven genieten van comfortabele en plezierige fietstochten.

Tip 1: Reinig je fiets regelmatig

Een schone fiets ziet er niet alleen beter uit, maar presteert ook beter. Maak er een gewoonte van om je fiets regelmatig schoon te maken met een zachte borstel en milde zeepoplossing. Vergeet niet om ook de ketting, tandwielen en remmen grondig schoon te maken. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en stof dat de prestaties van je fiets kan beïnvloeden.

Tip 2: Controleer en smeer de ketting

Een goed gesmeerde ketting is essentieel voor een soepele fietstocht. Controleer regelmatig de staat van de ketting en smeer deze met fietskettingolie. Breng de olie aan op de schakels en veeg overtollig vet af met een schone doek. Een goed gesmeerde ketting vermindert wrijving, verlengt de levensduur van de ketting en zorgt voor een efficiëntere overdracht van energie.

Tip 3: Onderhoud de banden

Controleer regelmatig de bandenspanning en zorg ervoor dat je banden voldoende opgepompt zijn. Een optimale bandenspanning zorgt voor betere grip op de weg en voorkomt onnodige slijtage. Controleer ook op eventuele beschadigingen aan de banden en vervang ze indien nodig. Een goede bandenconditie draagt bij aan een veilige en comfortabele fietservaring.

Tip 5: Bescherm je fiets tegen weersinvloeden

Extreme weersomstandigheden kunnen schadelijk zijn voor je fiets. Neem de nodige maatregelen om je fiets te beschermen. Gebruik spatborden om opspattend water en vuil te verminderen. Overweeg ook het gebruik van een fietsbeschermhoes om je fiets te beschermen tegen regen, stof en zonnestralen wanneer deze niet in gebruik is.

Tip 6: Veilig opbergen van je fiets

Gebruik je je fiets voor langere tijd niet, zorg er dan voor dat je deze op de juiste manier opbergt. Bewaar je fiets op een droge plaats, bij voorkeur in een overdekte of binnenstalling, om roestvorming te voorkomen. Hang je fiets op of gebruik een fietsstandaard om de banden te ontlasten. Dit helpt bij het behoud van de juiste vorm en voorkomt schade aan de banden.

Tip 7: Regelmatige servicebeurten

Breng je fiets regelmatig naar een professionele fietsenwinkel voor een servicebeurt. Een ervaren fietstechnicus kan je fiets grondig controleren, kleine problemen oplossen en ervoor zorgen dat alle onderdelen goed functioneren. Door periodieke servicebeurten te laten uitvoeren, kun je potentiële problemen vroegtijdig detecteren en de levensduur van je fiets verlengen.

Rijd je een elektrische fiets? Lees dan ook deze handige tips voor het verlengen van de levensduur van je accu.

5 opmerkelijke fietsroutes langs historische spoorlijnen
5 opmerkelijke fietsroutes langs historische spoorlijnen
De betoverende charme van Europa ontdekken op twee wielen terwijl je over voormalige spoorlijnen fietst die een nieuw leven hebben gekregen als schilderachtige fietspaden? Dat kan! Hoewel veel spoorlijnen in Europa zijn verdwenen, heeft de transformatie ervan voor prachtige fietsroutes gezorgd. Wij verzamelden 5 opmerkelijke fietsroutes die ooit dienstdeden als spoorlijn.
Lees verder
Ontdek Topbestemmingen voor fietsvakanties in Najaar en Winter
Ontdek Topbestemmingen voor fietsvakanties in Najaar en Winter
Terwijl Nederland langzaam in wintermodus gaat en de regen tegen de ramen klettert, kun jij je fietsavontuur voortzetten onder de stralende zon. Ontdek deze drie zonnige fietsbestemmingen waar je kunt genieten van adembenemende tochten in het najaar en de winter.
Lees verder
De 3 mooiste fietsroutes langs de kust
De 3 mooiste fietsroutes langs de kust
Het is een prachtige zomerse dag, wat ga je dan doen? Juist! Je zet de fietsen op de auto en rijdt naar de kust voor een heerlijke fietsroute langs de kust. Stop onderweg bij een gezellig terrasje om een verfrissend drankje te drinken en mensen te kijken. Klinkt goed toch? Speciaal voor liefhebbers van fietsroutes langs de kust verzamelden wij de 3 mooiste!
Lees verder
Je elektrische fiets zomerproof in 3 stappen
Je elektrische fiets zomerproof in 3 stappen
Heb jij je elektrische fiets al zomerproof gemaakt? In de zomer fietsen we nu eenmaal meer dan de rest van het jaar. Wil je de hele zomer veilig en comfortabel fietsen? Lees dan snel dit artikel en maar je elektrische fiets in 3 stappen zomerproof.
Lees verder
Fietsen op vakantie? Bereid je je optimaal voor.
Fietsen op vakantie? Bereid je je optimaal voor.
Het is vakantie! Althans, voor veel mensen dan. Ga jij deze zomer nog op vakantie? En neem je de fiets mee net als een kwart van de Nederlanders? Bereid je goed voor met deze 5 waardevolle tips.
Lees verder
Zo bescherm je je elektrische fiets tegen oververhitting
Zo bescherm je je elektrische fiets tegen oververhitting
Het mooie weer is gearriveerd en dat betekent volop fietsplezier! Of je nu een ijsje haalt of op je e-bike stapt, de zon geeft je energie. Om optimaal te genieten van je fietstochten op de e-bike is het belangrijk om verantwoordelijk met je fiets en accu om te gaan. Lees onze handige tips voor veilig en zorgeloos fietsplezier onder de zon.
Lees verder
6 tips voor een zorgeloze fietsvakantie met de elektrische fiets
6 tips voor een zorgeloze fietsvakantie met de elektrische fiets
Fietsvakanties worden steeds populairder. In 2021 gingen maar liefst 3 miljoen Nederlanders op fietsvakantie, zowel binnenlands als in het buitenland. Vooral elektrische fietsen zijn erg populair en wij snappen wel waarom! In dit artikel delen we de 3 grootste voordelen van een elektrische fiets op vakantie én geven we 6 handige tips voor een zorgeloze fietsvakantie.
Lees verder
De zomer komt eraan
De zomer komt eraan
Zon en hogere temperaturen, de zomer komt eraan. Dat betekent ook dat het fietsseizoen kan beginnen. Vaak is dat heerlijk genieten op de fiets, maar fietsen in de zomer brengt soms ook gevaren met zich mee. Je kunt tijdens je tochten makkelijk verbranden of uitdrogen in de felle zon.
Lees verder
Fietsen in het buitenland: waar moet je op letten?
Fietsen in het buitenland: waar moet je op letten?
In de hele wereld wordt gefietst, maar de regels voor fietsers zijn niet in elk land hetzelfde. Waar moet je op letten als je je fiets meeneemt op vakantie in het buitenland, of daar een fiets huurt? Een aantal regels op een rijtje.
Lees verder